Roergebakkenrundvlees

Roergebakkenrundvlees

Roergebakkenrundvlees

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

600 gr biefstuk of rosbief in reepjes
500 gr krieltjes
zout, peper
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ongeschilde courgette in blokjes
2 rode paprika‘s in blokjes
1 lente-ui in ringen
1 Elstar appel in blokjes
11/2 dl sterke runderbouillon
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Voor de marinade:
2 eetlepels azijn
2 gekneusde stengels sereh
2 theelepels geraspte gemberwortel
1 fijngesneden teentje knoflook
6 eetlepels zonnebloemolie

Meng voor de marinade de azijn, sereh, gember, knoflook en
zonnebloemolie.
Schep het vlees erdoor en laat het ± 1 uur marineren.
Kook intussen de krieltjes in water met zout in 15-20 minuten
beetgaar.
Schep het vlees uit de marinade, bewaar de marinade.
Verhit de olie in een wok en roerbak de vleesreepjes hierin ± 4
minuten.
Voeg de courgette, paprika, lente-ui en appel toe en bak ze 2-3 minuten
mee.
Schenk de marinade en de bouillon erbij en laat het mengsel nog ± 5
minuten sudderen.
Verwijder de sereh en schep er de gekookte krieltjes door.
Breng het gerecht met zout en peper op smaak en strooi er de peterselie
over.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus