Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Worteltjes met romige dillesaus

Gekookte worteltjes met een volle romige dille saus. Heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld een moot zalm of pangasiusfilet.

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gram geschrapte worteltjes
20 gr boter
20 gr bloem
2 dl melk
1 dl room
½ kruidenbouillontablet
2 el fijngesneden verse dille
peper

Bereiden

Kook de geschrapte worteltjes in een bodempje water in 15-20 minuten gaar. Maak ondertussen de saus.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem er ineens aan toe. Laat deze al roerend even gaar worden. Roer beetje bij beetje de melk en de room door totdat er een gladde saus ontstaat. Verbrokkel een halve bouillontablet in de pan en roer het geheel totdat het niet meer zichtbaar is. Voeg de dille toe en breng de saus op smaak met peper. Schep naar eigen inzicht de saus over de worteltjes.

Bron/inzender: Mathieu

Reacties

Kommer (13-11-2020 18:47):
Het was een heerlijk recept Ik snij dr wortels in kleine stukjes

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sperziebonen met tomaat
Aspergetaartjes
Salade met rode kool appel, alfafa en walnoten
Gevulde koolrolletjes met mihoen
Koolrolletjes in een wildsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes