Hazelnoot koekjes

Hazelnoot koekjes

Hazelnoot koekjes

koekjesuit-eigen-tuinherfst

Met dit recept bak je 10 - 12 brosse hazelnootkoekjes.

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten

40 gram blanke hazelnoten
90 gram bloem
20 gram suiker
80 gram boter
50 gram poedersuiker
een snufje zout
1 eiwit
15 stuks blanke hazelnoten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. (bij voorkeur boven en onder warmte)
  • Rooster de blanke hazelnoten 10 minuten.
  • Laat de hazelnoten 10 - 15 minuten afkoelen.
  • Maal de geroosterde hazelnoten en de fijne suiker tot een fijn gruis. Houd 15 hazelnoten heel voor de topping.
  • Voeg de boter, poedersuiker en snufje zout toe aan een kom en mix het geheel met een garde.
  • Voeg daarna het eiwit, de hazelnoten-suikermix en bloem toe aan de kom en mix het geheel met een garde.
  • Doe het deeg in een spuitzak en maak mooie rondjes van ongeveer 3 cm breed. Druk daarna een hazelnoot in het midden.
  • Bak de koekjes ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
  • Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen voor gebruik.


Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken