Courgettesoep

Courgettesoep

Courgettesoep

voorgerechtuit-eigen-tuin

In onze moestuin hebben we elk jaar een courgetteplant en die geeft (te) veel opbrengst. Dit recept helpt op een erg lekkere manier met het opmaken van 1 grote of twee kleinere courgettes.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

2 courgettes
2 teentjes knoflook
1 ui
1 aardappel
1 groente bouillonblokje
800 ml water (voor de groente bouillon)
Olijfolie

Bereiden

  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Een knoflookpers kun je ook gebruiken.
  • Was de courgette en snij deze in blokjes.
  • Schil de aardappel.
  • Doe wat olijfolie in de pan en en fruit de ui en knoflook aan. Laat de knoflook niet te donker worden, want dan wordt het bitter.
  • Voeg de blokjes courgette toe en bak dit kort mee.
  • Voeg het water, het bouillonblokje en de aardappel toe en laat het 15 minuten zacht pruttelen.
  • Haal de pan van het voor en pureer de inhoud met een staafmixer totdat deze glad is.

Je kunt nog gebakken spekjes toevoegen voor de bite en/of een klein scheutje room.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken