Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken peultjes metbiefstuk en amandelen

Aantal personen: 2

Ingrediënten

200 gr biefstuk
peper, zout
11/2 eetlepel sojasaus (Chinese Emperor)
1 eetlepel medium sherry
2 theelepels maïzena
175 gr rijst
2 eetlepels olie
200 gr peultjes
1 zakje blanke amandelen (65 gr, Baukje)
2 teentjes knoflook

Bereiden


Snijd het vlees in dunne reepjes, bestrooi ze met peper en leg ze op een
diep bord.
Roer de sojasaus, de sherry en de maïzena in een kom door elkaar.
Schep de helft van het sojasausmengsel door het vlees.
Maak de peultjes schoon, was ze en dep ze met keukenpapier droog.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak de peultjes en de amandelen op
middelhoog vuur al omscheppend ± 2 minuten.
Pel de knoflook, pers ze boven de wok uit en bak ze ± 1 minuut
mee.
Breng op smaak met zout.
Schep het mengsel op een bord.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de vleesreepjes al omscheppend
in ± 2 minuten lichtbruin.
Schep de peultjes en de amandelen erdoor.
Roer er de rest van het sojasausmengsel en 2 eetlepels water door en warm
dit al omscheppend ± 2 minuten mee.
Verdeel het vleesmengsel over 2 borden en schep de rijst ernaast.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken tomaten metcourgette
Gemengde roerbakschotel metkalkoen
Oostersebiefreepjes
Gamba‘snaturel
Focaccia metwaterkersmousse

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes