Snijd het vlees in dunne reepjes, bestrooi ze met peper en leg ze op een
diep bord.
Roer de sojasaus, de sherry en de maïzena in een kom door elkaar.
Schep de helft van het sojasausmengsel door het vlees.
Maak de peultjes schoon, was ze en dep ze met keukenpapier droog.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak de peultjes en de amandelen op
middelhoog vuur al omscheppend ± 2 minuten.
Pel de knoflook, pers ze boven de wok uit en bak ze ± 1 minuut
mee.
Breng op smaak met zout.
Schep het mengsel op een bord.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de vleesreepjes al omscheppend
in ± 2 minuten lichtbruin.
Schep de peultjes en de amandelen erdoor.
Roer er de rest van het sojasausmengsel en 2 eetlepels water door en warm
dit al omscheppend ± 2 minuten mee.
Verdeel het vleesmengsel over 2 borden en schep de rijst ernaast.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |