Maak eerst de marinade.
Doe alle ingrediënten daarvoor in een ondiepe kom en roer ze goed
door elkaar.
Voeg de reepjes varkensvlees toe, roer ze door de marinade en laat ze
afgedekt 1-2 uur marineren; keer ze af en toe.
Blancheer de maïskolfjes 2 minuten in kokend water, giet ze af, spoel
ze onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
Roer de maïzena glad met wat bouillon en roer er dan de rest van de
bouillon en de hoisinsaus door.
Verhit de wok, voeg 2 eetlepels olie toe en laat deze op middelhhoog vuur
heet worden.
Voeg de lente-ui en de paprika toe en roerbak 2-3 minuten, of tot ze zacht
beginnen te worden; laat ze niet bruin worden.
Voeg de taugé toe, zet het vuur hoog en roerbak slechts 1
minuut.
Haal de wok van het vuur en schep de groenten in een kom.
Zet de wok weer op middelhoog vuur.
Voeg de rest van de olie toe en verhit die.
Voeg het vlees en de marinade toe, zet het vuur hoog en roerbak 3-4
minuten, of tot het aan alle kanten kleur heeft gekregen.
Roer het bouillonmengsel nog eens goed door, giet het over het vlees en
roer tot het dik is geworden.
Voeg de groenten toe en schep alle ingrediënten om tot ze goed
gemengd en gloeiendheet zijn.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Dien het gerecht direct op.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |