Drooggebakkenkip

Drooggebakkenkip

Drooggebakkenkip

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 kg kip
olie
asem naar smaak
1 teentje knoflook
peper, zout
1 citroen

Bereiden

Maak een papje van de asem met wat heet water en zeef de pitten eruit.
Pers de knoflook erboven uit.
Verdeel de kip in 8 stukken, wrijf die met het asemwater in en laat dit
minstens 1 uur intrekken.
Dep de kip daarna droog en wrijf hem in met peper en zout.
Maak in een wok een flinke hoeveelheid olie heet; de stukken kip moeten
behoorlijk de ruimte hebben om rond te drijven.
Bak de stukken kip lichtgeel en verhoog daarna de temperatuur, zodat
de
buitenkant knapperig bruin kan worden.
Garneer de kip met de schijfjes citroen.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus