Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gamba‘snaturel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Verhit in een wok op hoog vuur een scheut olijfolie (olijfolie is tot
225°C te verwarmen, waardoor het vlees snel wordt verhit en minder vet
opneemt).
Doe, als de olie dampt, een boeketje van lente-ui (= bos-ui), prei en
wortel in de pan en voeg snel daarna de gamba‘s toe (maximaal 5 per keer,
anders koelt de pan teveel af).
Draai de gamba‘s om als ze ook aan de zijkant roze worden; even daarna
zijn ze klaar.
Serveer ze bijvoorbeeld met Surinaamse rijst en een gemengde salade. Deze
zijn beide neutraal van smaak, zodat de gamba‘s nog beter tot hun recht
komen.
Als het afgewerkte boeket niet erg zwart is geworden, kunt u het uit de
pan nemen en door de rijst mengen.

Bereiden

Tip: Haal voor de verwerking de darm uit de gamba‘s.
Procedure: Neem een scherp, niet gekarteld mes en steek dit met de
snijkant naar de staart maximaal 1/2 cm in de rug in het eerste segmentje
onder de kop. Maak een snede tot het laatste segment voor de splitsing bij
de staart. Als u het open ruggetje nu iets open trekt, ziet u een zwart
lijntje lopen. Dit is de darm en die smaakt bitter. Peuter het darmpje er
met de mespunt in het midden uit en trek het zo met uw vingers los,
dat
ook het deel onder de kop mee komt; dus parallel aan de gamba, richting
staart. Doe hetzelfde naar de andere kant en de gamba is schoon.
Als u wat dieper insnijdt, krult de gamba bij het bakken, maar hij neemt
dan wel meer olie op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spaanseroerbaksoep
Oosters kipgerecht met ananasen mango
Roergebakkenpaksoi
Kalkoen met broccoli inmosterdsaus
Witlof met gedroogdepruimen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes