Tip: Haal voor de verwerking de darm uit de gamba‘s.
Procedure: Neem een scherp, niet gekarteld mes en steek dit met de
snijkant naar de staart maximaal 1/2 cm in de rug in het eerste segmentje
onder de kop. Maak een snede tot het laatste segment voor de splitsing bij
de staart. Als u het open ruggetje nu iets open trekt, ziet u een zwart
lijntje lopen. Dit is de darm en die smaakt bitter. Peuter het darmpje er
met de mespunt in het midden uit en trek het zo met uw vingers los,
dat
ook het deel onder de kop mee komt; dus parallel aan de gamba, richting
staart. Doe hetzelfde naar de andere kant en de gamba is schoon.
Als u wat dieper insnijdt, krult de gamba bij het bakken, maar hij neemt
dan wel meer olie op.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |