Noorse zalm Sichuan
Aantal personen: 4
Ingrediënten
300 g Noorse zalm
1 ei
30 g aardappelmeel
5 g gember, gesnipperd
100 g gedroogde rode Spaanse pepertjes
10 g Lee Kum Kee bonensaus
1 citroen
30 g Aralia chinensis (Chinese duivelswandelstok)
10 g groene ui
5 g knoflook, in stukjes gesneden
snufje zout
15 g suiker
5 g azijn
Bereiden
- De Noorse zalm in middelgrote blokjes snijden, zout, citroensap, ei en
aardappelmeel toevoegen.
- Goed vermengen en 10 minuten laten staan.
- De olie verwarmen in een wok tot deze matig warm is, de zalm toevoegen, frituren tot deze diep bruin van kleur en aan de buitenkant
knapperig is.
- Uit de pan nemen.
- Een wok matig verwarmen, een scheutje olie toevoegen, de aralia chinensis toevoegen en fruiten tot het aroma vrijkomt.
- Gedroogde rode Spaanse pepertjes, bonensaus en zalm toevoegen en fruiten, stukje groene ui, gesnipperde gember, gesnipperde knoflook, zout, suiker en een beetje azijn toevoegen.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kerriepannetje met scampi
Herfstkost van Noorse witte heilbot
Haring, gemarineerd
Zalmmoot met kaas-kruidenkorstje
Mousse van kreeft á la Chartreuse