Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mossel-eenpansgerecht

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1/2 literblik gepelde tomaten
200 gr snelkookrijst
1 vleesbouillontablet
1 ui
1 pakje soepgroente
2 eetlepels boter
1 teentje knoflook
400 gr gekookte mosselen
1 theelepel tijm,
zout, peper

Bereiden

Schenk het tomatenvocht boven een zeef in een maatbeker en vul
dit met water aan tot 6 dl.
Kook de rijst met het tomatenwater en het bouillontablet.
Snijd de tomaten in stukjes.
Pel en snipper de ui.
Verhit in een braadpan de boter en fruit de ui en de
soepgroente ca 3 minuten.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Voeg dan de stukjes tomaat, de mosselen en de tijm toe en laat
het geheel met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes
smoren.
Schep de rijst door het groente-mosselmengsel en breng op
smaak met peper en zout.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Stoofpotje van venkel en gerookte zalm
Zeevruchten metvenkel
Kabeljauw-ovenschotel
sey Krabcakes
Kabeljauw met witte druiven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes