Spoel de heilbotfilets onder koud water af en droog ze met
keukenpapier.
Was en droog ook de kuit.
Bedruppel beide met citroensap en laat dat 5 minuten
intrekken.
Verhit de vleesbouillon in een grote pan met zout, de in
ringen gesneden uien en het laurierblad.
Breng het aan de kook en doe de heilbot en de kuit in de
pan.
Temper het vuur en laat de vis in 10 minuten gaar worden.
Neem de vis met een schuimspaan uit de bouillon en leg ze
terzijde.
Rasp intussen de peterseliewortels en snijd de augurken en
knolselderij in dunne reepjes.
Laat deze ingrediƫnten 5 minuten zachtjes in de soep mee
trekken, maar laat niet koken.
Voeg de witte wijn toe en roer de geraspte mierikswortel
erdoor.
Haal de vis voorzichtig uit elkaar en doe ze in de soep
terug.
Verwarm nog even kort en bestrooi met plukjes gewassen (of
gedroogde) dille.
Serveer direct met stokbrood.
TiP: In plaats van heilbot kunt u ook kabeljauw nemen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |