Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bot met mierikswortel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr botfilet (tong, roodbaars of schol mag ook)
1 theelepel azijn
30 gr gesmolten boter
100 gr geraspte mierikswortel
1 middelgrote, geschilde en geraspte appel
1 1/2-2 dl zure room
zout, suiker

Bereiden

Doe wat zout en azijn op de vis, leg hem in een beboterde
ovenschotel en giet er wat gesmolten boter over.
Bak de vis 10 minuten in een voorverwarmde oven
(200C).
Meng intussen de mierikswortel met de appel, roer de room
erdoor en maak de saus af met zout en suiker.
Giet de saus over de vis, bak die nog eens 15 minuten en dien
op met gekookte aardappelen.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken forelfilet met witlof, grove mosterd en CarlsbergElephant
Zalmmoot met kaas-kruidenkorstje
Tonijn met shii-take en kidneybonen
Romige garnalencocktail
Cassoulet van mosselen, stukjes verse kabeljauw, zalm en fijnegroenten
Zeeduivel met tomaat en kappertjesaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes