Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalmragout

Aantal personen: 4

Ingrediënten

7 dl groentebouillon (van tabletten)
1 rode paprika, in kleine blokjes
50 gr boter
1 sjalot, gesnipperd
60 gr bloem
100 gr doperwten (diepvries), ontdooid

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook en voeg de paprika toe. Kook de paprikastukjes 3 min mee. Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot 3 min op een laag vuur.
Voeg de bloem toe en roer alles goed door. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer telkens tot een gebonden mengsel.
Laat de ragout, op een laag vuur ±20 min zachtjes koken. Roer regelmatig.
Voeg de paprika, de doperwtjes en de bosuitjes toe en breng alles al roerende aan de kook. Voeg de zalmsnippers en peper en zout naar smaak toe.
Garneer met de peterselie.
Verwarm de pasteibakjes in een voorverwarmde oven (200graden).
Serveer de ragout met de pasteibakjes.

Bereidingstijd: ± 30 minuten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bisque van kreeft
Mediterrane mosselen met koriander en limoen
Gegratineerde mosselen II
Tonijnschoteltje
Eenvoudige kreeftensoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes