Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Visrisotto

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
200 gr kabeljauwfilet
200 gr regenboogforelfilet
15 gr verse peterselie
1 1/2 visbouillontablet
3 eetlepels (olijf)olie
2 gedroogde chilipepertjes
1/4 liter gekruide tomatensaus (Sugo Casa met kruiden)
300 gr kortkokende dessertrijst
125 gr roze garnalen
1 dl droge witte wijn
25 gr boter
zout, peper

Bereiden

Pel en snipper de ui.
Pel de knoflook en hak ze fijn.
Snijd de kabeljauw- en forelfilet in stukjes.
Knip in een kopje de peterselie fijn.
Breng in een pan 3/4 liter water aan de kook.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en laat ze
oplossen.
Verhit de olie in een (braad)pan en fruit de Chilipepertjes
± 1/2 minuut.
Voeg de ui, de knoflook en de rijst toe en bak ze al
omscheppend ± 2 minuten zachtjes glazig.
Voeg de tomatensaus toe en verwarm die ± 3 minuten.
Voeg de garnalen en de wijn toe en warm ze ± 1 minuut
mee.
Voeg de helft van de bouillon toe en breng die (op een
vlamverdeler) aan de kook.
Voeg in ± 10 minuten beetje bij beetje de rest van
bouillon toe.
Voeg de kabeljauw en de forel toe en kook het geheel
onafgedekt in ± 25 minuten zachtjes gaar; roer af en
toe door.
Neem de pepertjes uit het rijstmengsel en roer de boter en de
peterselie erdoor (= risotto).
Breng de risotto eventueel op smaak met zout en peper.
Serveer er gemengde sla van tomaat, komkommer en zwarte
olijven bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Traditioneel bereide Noorse witte heilbot
Gestoofde inktvis met groene olijven
Gevulde gegratineerde pannenkoekjes
Visfilets op een bedje van prei en paprika met dille- mosterdsaus
Scholrolletjes met kool

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes