Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Speculaasjes 2

Ingrediënten

200 gr zelfrijzend bakmeel
zout naar smaak
1 1/2 theelepel speculaaskruiden
125 gr bruine basterdsuiker
125 gr boter
2 eetlepels melk

Bereiden

Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de
basterdsuiker in een kom en snijd er de boter met twee messen in
klein.
Kneed van dit alles en de melk met de hand een soepel deeg.
Bestuif een speculaasplank met bloem.
Druk een klein deel van het deeg hierin stevig aan en snijd het
overtollige deeg af door met een mes langs het oppervlak van de deegplank
te gaan.
Keer de plank met een flinke klap om, zodat de gevormde speculaasjes
eruit
vallen.
Ga zo door tot het deeg op is.
Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif die in het
midden
van een matig warme oven (* 150°C).
De baktijd is ± 15 minuten.
Ze bruinen nog iets na.
Laat de speculaasjes vlakliggend afkoelen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noten-kruidencake met appelvulling
Gevulde speculaas 3
Kruidnootjes 3
Pepernoten 4
Taaitaainoten (de èchte pepernoten)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes