Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Taaitaaikorstjes

Ingrediënten

350 gr roggebloem
175 gr tarwebloem
1 3/4 dl water
250 gr honing
100 gr keukenstroop
1 theelepel anijspoeder
1/2 dl karnemelk
15 gr speculaaskruiden
1 mespunt gemberpoeder
1 theelepel dubbelkoolzure soda

Bereiden

Vermeng de roggebloem met de tarwebloem en zeef het boven een kom.
Breng in een pan het water aan de kook en voeg er 175 gr honing, de
keukenstroop en het anijspoeder aan toe.
Roer alles door elkaar en breng het al roerend weer aan de kook.
Meng het door de bloem tot een stevig deeg en laat dit afgedekt op een
koele plaats 2 dagen rusten.
Meng er dan de karnemelk, 75 gr honing, de speculaaskruiden, het
gemberpoeder en de soda door.
Rol het deeg op een met bloem bestoven glad werkvlak uit tot een lap van
± 1 cm dik en snijd deze in stukken van 4 x 8 cm.
Leg die op een met boter ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk.
Bak de taaitaaikorstjes in het midden van een op 200°C voorverwarmde
oven in ± 30 minuten gaar.
Laat ze op een taartrooster afkoelen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde speculaas 3
Dikke speculaasbrokken
Pepernoten 4
Marsepein
Speculaas recept

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes