Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Rijstepap basis recept

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

1 vanillestokje
1 liter volle melk
200 gr dessertrijst
mespuntje zout
100 gr kristalsuiker
20 gr custard

naar keuze:
donkere basterdsuiker,
kaneel of
rode bessensap

Bereiden

-Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In pan met dikke bodem melk met vanillemerg, stokje en mespuntje zout aan de kook brengen.
-Vuur zéér laag draaien en eventueel vlamverdeler gebruiken, rijstepap brandt snel aan. Deksel op pan leggen en rijst in ca. 12 minuten gaarkoken. Met houten spatel regelmatig omroeren, ook goed langs de rand van de pan.
-Pan van vuur nemen en vanillestokje verwijderen. Rijstepap op smaak brengen met suiker en de in wat melk opgeloste custard. Rijstepap over 4 schaaltjes verdelen.
-Lauwwarm eten als rijstebrij of verder laten afkoelen als rijstpudding. Lekker met basterdsuiker, kaneel of rode bessensap.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sabayon
Appel uit de oven met vanillesaus
Hazelnoot Kastanjecremetaart
Karamelparfait met spekkoek en sherrycreme
Crème brulée met grapefruit en zwarte peper

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes