Klop met de mixer de eiwitten met een snufje zout in een kom stijf tot het wit in pieken overeind blijft staan.
Voeg de suiker in 2-3 porties toe en klop tot het eiwit taai en glanzend is.
Het eiwit is nu zo stijf dat de kom omgekeerd gehouden kan worden zonder dat het eiwit eruit valt.
Schep met een lepel 4 bergjes van ongeveer 8 cm op een bakplaat ( liefst bekleed met bakpapier).
Druk met de achterkant van de lepel een klein holletje in het midden.
Bak de pavlova’s in een voorverwarmde oven 120 Gr.C. in ongeveer 1-1¼ uur.
De buitenkant moet krokant zijn, de binnenkant zacht en taai.
Laat de pavlova’s in de oven afkoelen, met de deur op een kier.
Serveertip:
Deze klassieker wordt geserveerd met rood fruit. Diepvries bosfruit is hiervoor heel geschikt. Laat het fruit ontdooien en voeg naar smaak een beetje suiker of een scheutje citroenlikeur toe.
Ik heb de pavlova (zie foto) geserveerd met aardbeien.
Tips:
De pavlova’s kunnen 2-3 dagen in een goed afgesloten trommel op een koele droge plaats worden bewaard.
Zorg dat het eiwit géén eidooier bevat en zowel de beslagkom als de deeghaken vetvrij zijn. Wrijf ze beide in met wat citroensap.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |