Kandeel
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1/2 fles goede, halfzoete Elzasser
15 kruidnagels
stuk pijpkaneel
schil van onbespoten citroen (geen wit)
schil van onbespoten sinaasappel (geen wit)
5 eierdooiers
versgeraspte muskaatnoot
zout
150 g witte bastersuiker
Bereiden
- Verwam 1 1/2 dl wijn op zacht vuur.
- Voeg kruidnagels, kaneel en schillen toe.
- 1 uur laten trekken op theelichtje
- Zeef de wijn en laat ze afkoelen.
- De eierdooiers au bain-marie schuimig kloppen in bekken tot het gaat binden.
- Voeg als kloppende de gereduceerde wijn toe.
- Serveren in warme kommetjes met een kaneelstokje.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Chocolade taart ( Sachertorte)
warme kwarktaart
Pecannotenijs met vanillesabayon
Verse vijgen met Amarettoroom
Bavarois van cassiscoulis en amandelen