Kandeel
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1/2 fles goede, halfzoete Elzasser
15 kruidnagels
stuk pijpkaneel
schil van onbespoten citroen (geen wit)
schil van onbespoten sinaasappel (geen wit)
5 eierdooiers
versgeraspte muskaatnoot
zout
150 g witte bastersuiker
Bereiden
- Verwam 1 1/2 dl wijn op zacht vuur.
- Voeg kruidnagels, kaneel en schillen toe.
- 1 uur laten trekken op theelichtje
- Zeef de wijn en laat ze afkoelen.
- De eierdooiers au bain-marie schuimig kloppen in bekken tot het gaat binden.
- Voeg als kloppende de gereduceerde wijn toe.
- Serveren in warme kommetjes met een kaneelstokje.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Vesuvius met aardbeien
Warme appels op een spiegel van gele vla
Cake met mascarponeroom en roodfruit
Sinaasappeltaart
Tartaar van fruit met drie kleurensaus en de sorbets