Hazelnoot Kastanjecremetaart
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 eiwitten
200 g suiker
200 g bloem
100 g hazelnoten (blank)
400 g kastanjes
75 g hazelnoten (geroosterd)
1 ei
3 eierdooiers
100 g suiker
200 g boter
200 g pure couverture
Bereiden
- Maak de hazelnoten in een keukenmachine fijn en meng dit met 100 gram suiker en de bloem.
- Sla de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg beetje bij beetje de overige 100 gram suiker toe.
- Spatel het geslagen eiwit door de hazelnootmassa.
- Spuit met een spuitzak van dit beslag drie plakken van ca. 18 cm doorsnede op vetvrij papier.
- Bak de plakken in een op 170 graden voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten gaar.
- Voor de vulling au bain marie het ei kloppen met de eierdooiers en de suiker, tot het mengsel lauwwarm is.
- Haal de kom uit het hete bad en klop het eiermengsel tot het weer koud is.
- Sla de zachte boter met een mixer luchtig en voeg hieraan langzaam het eimengsel toe.
- Maal de bruingebrande hazelnoten in een blender of keukenmachine tot pulp en ‘vouw‘ de hazelnootpulp door de creme.
- Voor de afwerking de hazelnootplakken van het vetvrij papier halen.
- Bespuit de onderste plak met de creme.
- Leg hierop de helft van de kastanjes en spuit nogmaals een laag creme.
- Druk er een tweede hazelnootplak op en beleg deze weer met creme, kastanjes en nogmaals creme.
- Dek het geheel af met de derde plak en bestrijk de taart aan boven- en zijkanten met de overgebleven creme.
- Smelt de couverture chocola en strijk dit dun uit op vetvrij papier.
- Snij met een warm mes rechthoekjes uit de stollende chocola en leg deze even in de koelkast om verder op te stijven.
- Als ze hard zijn geworden, bedek dan de zijkanten van de taart met de stukjes chocola.
- Van de overgebleven couverture kunnen krullen worden gestoken met behulp van een plamuurmes.
- Overigens kunnen chocoladevlokken of chocoladehagel ook goed als afwerking gebruikt worden.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Aardbeien-meloen melange
Wentelteefjes
Scones
Zoethoutparfait
Karamel met sesamzaad, á la Jamie