Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelsalade uitBerlijn

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg aardappelen (Bintjes)
1 gesnipperde ui
11/2 theelepel zout
1/2 theelepel witte peper
1 theelepel suiker
3 eetlepels azijn
1/4 liter vleesbouillon
1 eetlepel boter
50 gr gerookte spekblokjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiden

Eigenlijk moet u voor deze salade speciale Duitse ‘Salatkartoffel‘ hebben,
maar onze vastkokende doen het ook.

Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze onder de koude kraan
schrikken en pel ze.
Snijd de ui fijn en doe hem met de kruiden en de azijn in de
saladeschaal.
Giet de warme bouillon op het ui-mengsel en snipper de warme aardappelen
in de schaal.
Schep voorzichtig om, zodat de aardappelen niet verder stuk gaan.
Smelt de boter en bak de fijngesneden spekjes daarin.
Schenk het boter-spekmengsel over de salade, schep om en laat het even
door trekken.
Strooi vlak voor het serveren de peterselie over.
Deze salade wordt lauwwarm of koud gegeten bij gerechten van de grill of
van de barbecue en in plaats van aardappelen bij de maaltijd.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelsalade uit Nepal
Aardappel-knoflooksaus
Aardappel-bonenpannetje met ei
Gegratineerde aardappelpureemet geitenkaas
Aardappelpanpizza

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes