Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Beierseaardappelknödel

Aantal personen: 6

Ingrediënten

900 gr gekookte aardappelen
75 gr boter
1/8 theelepel zout
1 eierdooier
3/4-1 kop gezeefde bloem
1 sneetje witbrood in dobbelsteentjes
1 eetlepel boter

Bereiden



Maak van de aardappelen, de boter en het zout een zeer gladde puree.
Klop er de eierdooier door en zoveel bloem dat het een soepel deeg
wordt.
Bak de blokjes brood in 1 eetlepel boter aan alle kanten bruin.
Vorm van de aardappelmassa balletjes van ± 5 cm.
Duw een blokje gebakken brood in elk aardappelballetje en strijk het
oppervlak glad.
Breng een grote pan water aan de kook en laat er de aardappelballetjes
voorzichtig in glijden.
Zet het vuur laag en laat ze 20 minuten sudderen.
Als ze gaar zijn, komen de knoedels aan de oppervlakte drijven en moeten
ze een beetje gepoft zijn.
Laat ze op een stuk keukenpapier uitdruipen.
Serveer ze direct bij gebraden vlees met jus of bij gebraden gemarineerd
vlees.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegratineerde aardappelschijfjes met prei en knoflook
Aardappel-tomaatschotel
Aardappelpuree metbosui
Gestoofdeaardappelen
Hongaarse aardappelsoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes