Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelchips metdipsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr rode aardappelen (bildstar)
3 dl olijfolie
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel dille
1 theelepel zeezout
3 eetlepels yoghurtsaus
1 zakje fiësta-dipsaus

Bereiden

Borstel de aardappelen onder stromend water schoon.
Schaaf ze tot chips, laat de chips tot het gebruik onder water staan en
dep ze vlak voor gebruik met keukenpapier zorgvuldig droog.
Verhit de olijfolie in een wok, bak de chips in zeer kleine porties in
± 2 minuten gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Frituur ze nogmaals 2 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn en laat
ze weer op keukenpapier uitlekken.
Bestrooi 1/3 deel van de chips met het kerriepoeder, 1/3 deel met de dille
en 1/3 derde deel met het zeezout.
Roer een dipsaus van de yoghurtsaus met 1 eetlepel water en het
dipsauspoeder.
Serveer de chips met de dipsaus apart erbij.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gepofte aardappelen met bieslookcrème
Aardappel-preigratin
Gevulde aardappel
Aardappelen met spek enui
Lentefrisse aardappelsla
Aardappelomelet met chorizo enpaprika

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes