Schil de aardappelen, was ze en maak ze goed droog.
Rasp ze grof, knijp ze in een doek zo goed mogelijk uit en vermeng de rasp
direct met de eieren, de fijngehakte ui, de bloem en de kruiderijen.
Vorm van het deeg 16 afgeplatte ovalen (‘bezeten eieren‘) en bak die in
heet vet of hete (olijf)olie in ± 4 minuten aan beide kanten
goudbruin en gaar.
Eet de koeken zo of met een groene salade, appelmoes of compote van
veenbessen.
Variatie: Kruid de rasp met 1 theelepel gedroogde marjolein en een geperst
teentje knoflook.
Tips:
- In plaats van bloem kunt u ook havermout gebruiken.
- Knijp de aardappelen na het raspen niet uit, maar leg ze direct met een
grote lepel in de hete (zonnebloem)olie.
Als u de aardappelen uitknijpt, krijgt u ‘koekjes‘ en geen
Kartoffelpuffer.
- Bestrooi de Kartoffelpuffer met suiker en serveer ze met appelmoes. Zo
worden Kartoffelpuffer in Noord-Duitsland gegeten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |