Kook de hele aardappelen in weinig water in ± 15 minuten net gaar,
laat ze afkoelen en snijd ze in plakken.
Hak de peterselie fijn en vermeng die, op 2 eetlepels na, met de
crème fraîche, peper, zout, knoflook, 50 gr kaas en de
eieren.
Bekleed een cakevorm met bakpapier, vet dat in en leg er de
aardappelplakjes in laagjes in.
Schenk het ei-roommengsel in de vorm en verdeel er de rest van de kaas en
de peterselie over.
Leg hier een daar een vlokje boter.
Dek de vorm met bakpapier af en bak de cake ± 50 minuten in een
hete oven (220°C).
Laat de cake 11/2 uur in de vorm afkoelen, stort hem daarna op een schaal
en verwijder het bakpapier.
Snijd de cake in plakken van ± 1/2 cm dikte en serveer die
lauwwarm.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |