Maak de aardappelen met een pureestamper, een pureeknijper of een
elektrische mixer fijn en breng ze op smaak met zout, peper en
nootmuskaat.
Breng de melk met de boter aan de kook, voeg in één keer de
bloem toe en roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de
zijkanten en de bodem van de pan loskomt.
Neem de pan van het vuur en roer de eieren één voor
één door het deeg.
Vermeng het deeg met het aardappelkruim en vorm van dit mengsel kleine
ronde balletjes.
Bestuif een schaal met bloem en leg de balletjes hierop.
Verhit het frituurvet tot 180-200°C, bak hierin 10-12 balletjes
tegelijk in 2-3 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
010 (28-07-2011 17:41):
erg smakeloos en een heel gedoe
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |