Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-tomaatschotel II

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg aardappelen
5 tomaten
2 uien
1 teentje knoflook
boter
1 eetlepel basilicum
1 eetlepel peterselie
zout, peper
100 geraspte kaas
3 eetlepels paneermeel

Bereiden

Snijd de aardappelen in plakjes en kook ze 6 minuten voor.
Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
Fruit de gesnipperde uien en knoflook en schep ze in een ingevette
ovenschaal.
Schep daarop een laag aardappelplakjes, dan tomaatplakken en bestrooi die
met wat kruiden, zout en peper.
Herhaal deze laagjes en eindig met aardappelen.
Strooi er de kaas en het paneermeel over en leg hier en daar vlokjes
boter.
Schuif de schotel 40 minuten in een hete oven (200C).

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Duitseaardappelsalade
Aardappelrolletjes met rucolaen Parmezaanse kaas
Aardappelrozetten
Aardappelpuree metpaprika
Aardappel-knoflooksaus
Aardappel-bonenpannetje met ei

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes