Oostersewokschotel

Oostersewokschotel

Oostersewokschotel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 eetlepel sojasaus
3 eetlepels olie
1 eetlepel sherry
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel maïzena
500 gr biefstuk
1-11/2 eetlepel versgeraspte gemberwortel (of 1 theelepel
gemberpoeder)
500 gr Chinese kool
1/2-1 rode peper in dunne ringen
zout

Bereiden

Roer de sojasaus, 1 eetlepel olie, de sherry, de suiker en de maïzena
door elkaar.
Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en schep die door de
marinade.
Snijd van de Chinese kool het blad van de stengels, snijd het blad in
reepjes en de stengels in stukjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de gember 2 minuten.
Voeg de biefstuk met de marinade toe en roerbak nog 3 minuten.
Schuif het biefstukmengsel aan de kant.
Verhit in het midden van de wok 1 eetlepel olie en roerbak hierin de
stukjes koolstengel en de rode peper 1 minuut.
Schep de biefstuk erdoor, voeg de reepjes koolblad toe en roerbak nog 1
minuut.
Breng op smaak brengen met zout.
Lekker met mihoen en gebakken uiringen met kerrie.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus