Gemarineerdevarkenshaas

Gemarineerdevarkenshaas

Gemarineerdevarkenshaas

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 sinaasappel
stukje verse gember (± 2 cm)
2 varkenshaasjes (± 400 gr)
2 eetlepels Chinese sojasaus
1/2 eetlepel droge sherry
2 theelepels maïzena
3 theelepels sesamolie
500 gr broccoli
zout
1 rode peper
2 eetlepels (zonnebloem)olie

Bereiden

Was de sinaasappel en rasp de schil.
Pers de helft van de sinaasappel uit.
Schil de gember en hak of rasp hem fijn.
Snijd het vlees in smalle reepjes.
Roer in een kom 1 eetlepel sojasaus, de sherry, 1 eetlepel sinaasappelsap,
de maïzena, de gember en 2 theelepels sesamolie door elkaar.
Schep het vlees erdoor en laat het ± 30 minuten intrekken.
Snijd de broccolistronkjes in dunne plakjes en verdeel de roosjes in
kleinere roosjes.
Kook de stronkjes in weinig water en zout ± 3 minuten.
Voeg de roosjes toe en laat nog ± 2 minuten koken.
Spoel de broccoli koud en laat ze uitlekken.
Snijd de rode peper fijn.
Verhit in een grote wok de olie.
Roerbak de rode peper ± 1 minuten.
Voeg het vlees met de marinade toe en roerbak nog ± 3 minuten.
Voeg de broccoli, het sinaasappelrasp, 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel
sesamolie toe en roerbak nog ± 3 minuten.
Geef er Chinese noedels of mihoen bij.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus