Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pannenkoekjes met paddestoelenvulling

Aantal personen: 4

Ingrediënten

25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
150 gr meergranenpannenkoekmix
1 ei
melk of water
peterselie
boter
2 sjalotjes
250 gr gemengde paddestoelen
50 gr oud witbrood
50 gr walnoten
150 gr kernhemmer kaas

Bereiden

Schenk 1/4 l kokend water over de gedroogde paddestoelen in een schaaltje en laat ze 30 min weken. Maak, volgens de aanwijzingen op de verpakking, pannenkoekbeslag van mix, ei en melk of water. Knip het blad van 2 takjes peterselie fijn en roer dit door het beslag. Smelt 20 gr boter tot vloeibaar en klop dit door het beslag. Snipper de sjalotjes en fruit ze in wat boter. Snijd de paddestoelen in plakjes of reepjes. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken. Schep de paddestoelen bij de uitjes en bak ze op hoog vuur 5 min, tot ze vocht loslaten, laat het vocht verdampen. Knip het blad van 2 takjes peterselie fijn, verkruimel het brood en schep dit met peper en zout bij de paddestoelen. Hak de walnoten fijner. Snijd de korstjes van de kaas en snijd 100 gr kaas in plakjes, rasp de rest grof. Warm de ovengrill voor. Bak in een vlakke koekenpan 8 dunne pannen-koekjes. Beleg ze voor de helft met plakjes kaas, verdeel het paddestoelmengsel erover, vouw de pannenkoekjes dubbel en sla de zijkanten naar boven.Leg ze in een ovenschaal, strooi de walnoten en de rest van de kaas erover en laat dit onder de grill goudbruin kleuren. Strooi er nog wat peterselie over.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hazelnoot bonbons
S√Ľkerbole (suikerbrood)
Merengue stengels
Peer gevuld met gember in bladerdeeg
Amerikaanse wafels

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes