Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Appeltaart

Aantal personen:

Ingrediënten

250 gr tarwebloem
mespunt zout
75 gr basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr koude boter
1 losgeklopt ei
750 gr zure appels (goudrenetten)
50 gr amandelschaafsel

Bereiden

Meng 250 gr tarwebloem met een mespunt zout, 75 gr basterdsuiker in een kom. Snijd met twee messen 100 gr koude boter en de helft van 1 losgeklopte ei erdoor en kneed dit geheel met koele hand tot een soepel deeg. Laat het deeg, verpakt in huishoudfolie, 30 minuten in de koelkast rusten. Schil intussen 750 gr zure appels (goudrenetten), ver wijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne partjes. Rooster 50 gr amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Rol het deeg op een bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap (doorsnee ± 35 cm ) en bekleed er een met bakpapier beklede springvorm (doorsnee ± 22 cm) mee. Laat de rand van het deeg over de vorm hangen.
Bestrooi de bodem met 2 eetl paneermeel. Verdeel er dakpansgewijs een laag appel over en bestrooi met een beetje amandelschaafsel, ½ tot 1 theelepel tijmblaadjes en 1 eetl kristalsuiker. Herhaal deze lagen totdat alle appel is opgebruikt. Vouw de randen over de vulling heen en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bak de taart in een voorverwarmde oven in ca. 1 uur mooi bruin en gaar. Verwarm 4 eetl abrikozenjam op een laag vuur en roer er toefjes tijm erdoor. Bestrijk de taart met de jam en verdeel de toefjes tijm erover.
Lekker met een flinke toef slagroom.
Goed voor 12 punten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade
Appeltaart met spijs
Gevulde speculaastaart
Rijk gevuld casinobrood
Wafels

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes