Cassave 15 minuten in ruim water gaar koken.
Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te
ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het
en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de
bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en
roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels
bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2
kopje water toe en schep het om;de helft van de bakkeljauw aan de gekookte
cassave toevoegen en het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig
vuur laten sudderen. In porties verdelen en serveren met de andere helft
van de bakkeljauw.
Serveertip: Serveren met o.a. Faja Lobi Sweet Chili Sauce, Faja Lobi Redi
Pepre Sauce, Faja Lobi Pinda-Saté saus.
Variatietip: Combineer telo eens met spiegelei of
Ei-Sliertjes.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |