Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Telo (gebakken cassave met bakklejauw)

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 45 minuten.

Ingrediënten

mespuntje trassie
400 gram Cassave
2 theelepels tomatenpuree
2 tomaten
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
Olie
400 gram Faja Lobi Bakkeljauw
2 takken selderij

Bereiden

Cassave 15 minuten in ruim water gaar koken.
Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2 kopje water toe en schep het om;de helft van de bakkeljauw aan de gekookte cassave toevoegen en het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen. In porties verdelen en serveren met de andere helft van de bakkeljauw.
Serveertip: Serveren met o.a. Faja Lobi Sweet Chili Sauce, Faja Lobi Redi Pepre Sauce, Faja Lobi Pinda-Saté saus.

Variatietip: Combineer telo eens met spiegelei of
Ei-Sliertjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sate de Luxe
Masala Verassing (garnalen met ananas in masalasaus)
Roast Red Pork (geroosterd varkensvlees)
Chicken Javaan (Surinaams-Javaanse kip)
Masterbeef Hollandia (gestoofde Masterbeef)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes