De krenten en rozijnen wassen, drogen en 3 dagen van tevoren in de rum
inleggen. Bij de gist 1 eetlepel suiker en de lauwwarme melk ( de melk mag
niet te heet zijn) doen en goed mengen. De eieren met 3 eetlepels suiker
en de vanille essence dik klutsen en vermengen met de bereide melk; 2 hoge
eetlepels boter bij de massa doen en even doorroeren; vervolgens al
roerende zoveel bloem toevoegen dat het deeg soepel en net rolbaar wordt.
Het deeg afdekken met een vochtige doek en laten rijzen. Het cakeblik
beboteren, de bodem en alle zijkanten hiervan bekleden met een dun
uitgerold stuk van de deeg; vervolgens de deeg op de bodem van het
cakeblik bestrijken met veel boter en daarna daarover een mengsel van de
kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers doen.
Het resterende deel van de deeg dun uitrollen en dik met boter bestrijken
en daarna een mengsel van kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en
amandelsnippers erover doen. Dit deeg in vingerkootlengte 1 x omrollen en
in breedtes van circa 3 cm afsnijden; dit steeds herhalen totdat de gehele
deeg is omgerold en in stukjes gesneden. De gesneden stukjes in het
beklede cakeblik rangschikken totdat het cakeblik vol is gevuld;
besprenkel dit met melk vermengd met suiker en kaneel en bak in een
voorverwarmde elektrische oven op 200 graden.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |