Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken zalm metkruidensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr zalmfilet in repen van 2 cm
2 eetlepels olie, bijvoorbeeld maïskiemolie of voor een speciaal
effect
walnootolie
zout, versgemalen zwarte peper

Bereiden

Voor de saus:
3/4 dl milde olijfolie
2 eetlepels citroensap
1/2 eetlepels mosterd (bijvoorbeeld Dijonmosterd)
6 eetlepels verse kruiden (bijvoorbeeld dille + munt+peterselie, of
alleen
basilicum)

Om te garneren:
kappertjes
een paar blaadjes en takjes verse kruiden

Klop alle ingrediënten voor de saus tot een mooie gladde massa.
Verhit de olie in de wok.
Bestrooi de repen vis met zout en peper en bak de zalm op hoog vuur in 3-4
minuten gaar.
Schep de vis voorzichtig om.
Serveer de zalm met een schep kruidensaus en garneer met wat vers groen
van de kruiden en een paar kappertjes.
Lekker met aardappelpuree met crème fraîche.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Risotto met pompoen engeitenkaas
Roergebakken zalmII
Roergebakken asperges metspekjes
Roergebakkenrundvlees
Roergebakken shii-take metbroccoli

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes