Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Spaanseroerbaksoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
l ui
3 gele paprika‘s
2 pruimtomaten
2 plakken stokbrood
8 dl kippenbouillon
1 blik maïs (200 gr)
150 gr chorizo (aan één stuk)
5 takjes peterselie
30 gr manchego kaas (aan één stuk)

Bereiden

Pel de knoflook en pers hem boven 2 eetlepels olijfolie uit.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Was de paprika‘s en halveer ze.
Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken.
Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Verhit de knoflookolie in een wok, bak de plakken stokbrood in ± 3
minuten aan beide kanten krokant en haal het brood uit de pan.
Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan.
Voeg de ui, de paprika en de tomaat toe en roerbak ± 5 minuten.
Pureer de groenten, voeg de bouillon aan de groenten toe, breng de soep
aan de kook en laat de soep op matig vuur ± 15 minuten koken.
Laat de maïs uitlekken.
Snijd de chorizo in blokjes.
Was de peterselie en hak hem grof.
Roer de maïs, de chorizo en de peterselie door de soep.
Rasp de kaas en verdeel hem over het stokbrood.
Verdeel de soep over 4 kommen en leg het stokbrood in de soep.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spitskoolcurry met aardappelen rookworst
Roergebakken kip metolijven
Roergebakken asperges metspekjes
Tjap tjoy metei
Roergebakkensperziebonen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes