Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bloemkoolcurry

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr pandanrijst
4 (scharrel)eieren
1 grote ui
1 bloemkool
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels chilipoeder
1 eetlepel bloem
3 theelepels kruidenbouillonpoeder
2 dl volle yoghurt
4 eetlepels gebakken uitjes

Bereiden

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Kook intussen de eieren in 10 minuten hard.
Pel de ui en snipper hem grof.
Maak de bloemkool schoon, was hem en verdeel hem in kleine roosjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Voeg de ui, de bloemkool, de kerrie en het chilipoeder toe en roerbak 4
minuten.
Roer de bloem en het bouillonpoeder door de yoghurt en voeg dit mengsel
met 1 dl water aan de bloemkool toe.
Breng het Al roerend langzaam aan de kook en laat het afgedekt 10
minuten zachtjes sudderen.
Spoel intussen de eieren onder koud water af, pel ze en hak ze grof.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de bloemkoolcurry erop en verdeel er
de eieren over.
Bestrooi met de uitjes.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pikant varkensvlees metgroenten en cashewnoten
Varkensschnitzel in kruidigemarsalasaus
Kipfilets met groene peper enkoriander
Subgum gebakkenrijst
Pasta met witlof enzalm
Roergebakken prei metlamsvlees

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes