Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Taboulet (Feestrecept)

Aantal personen: 12

Ingrediënten

2 courgettes, in reepjes
4 gele paprika‘s, in reepjes
10 el olijfolie
zout en peper
500 gr bulghur
3-4 el citroensap
1-2 tl komijnzaadjes, fijngewreven
6 lente-uitjes, in ringen
5 tomaten, ontveld, in blokjes
2-3 el fijngesneden munt
4-6 el fijngesneden koriander
circa 100 gr waterkersblaadjes kleine slablaadjes

Bereiden

Leg courgette en paprika in een ovenschaal en meng ze met 4 el olie en wat zout en peper. Rooster de groenten circa 20 min in het midden van een voorverwarmde oven op 240 graden onder regelmatig omscheppen.
Breng de bulghur met circa 6½ dl water aan de kook en laat het op zacht vuur afgedekt 15-20 min koken (of bereid de bulghur volgens gebruiksaanwijzing).
Haal halverwege de kooktijd het deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen en de bulghur mooi droog wordt. Roer een dressing van 6 el olie, citroensap, komijn en zout en peper naar smaak. Roer de dressing door de warme bulghur en laat dit samen afkoelen.
Roer er daarna lente-ui,tomaten, courgette en paprika, munt en koriander door. Schep de waterkers er luchtig door. Serveer de taboulet in kleine slablaadjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Serranoham met granaatappel salade
Taartje van korstdeeg met geitenkaas
Ananas gevuld met rijstsalade (uit Sri Lanka)
Kruidenflensjes met zalm
Champignons in knoflooksaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes