Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mousse van gerookte forel

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten + afkoeltijd

Ingrediënten

125 gr gerookte forel
60 ml bouillon
80 ml slagroom
2,5 blaadje witte gelatine
komkommer om te garneren

Bereiden

Week de gelatine in koud water
Snijd de gerookte forel in stukken en draai deze in de keukenmachine fijn.
Verwarm de helft van de bouillon en los daar de gelatine in op.
Voeg de koude en warme bouillon toe aan de forel, roer tot je een gladde massa hebt gekregen.
Zet de mousse in de ijskast en laat deze geleren tot deze hangend is.

Klop de slagroom tot yochert dikte en zet deze in de koelkast.

Spatel voorzichtig de geklopte slagroom door de forelgelei.

Laat de forelmousse opstijven in de koelkast.

Schep met behulp van twee eetlepels een mooie quenelle van de mousse en garneer deze leuk af dunne komkommerreepjes,

Op foto van boven naar beneden: paling- garnalen- en forelmousse.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Paddestoelen met gedroogd fruit (salade)
Amandelkroketjes
Gevulde tomaat met asperges
Gebakken ‘reuze‘ garnalen
Mini-taartjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes