Forelterrine
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Voor de terrine:
10 g boter
40 g sjalotten in ringen gesneden
90 g vers witbrood van korsten ontdaan
1 eiwit
4 el room
250 g zalmforelfilets
zout & peper
mespunt nootmuskaat
2 ½ dl (hangend) geklopte slagroom
8 regenboogforelfilets
2 el gehakte dille
200 g gerookte forellenfilets
boter om in te vetten
een terrine vorm van een liter
Voor de sla
300 g gemengde sla
takjes dille
2 el sherry-azijn
2 el visfond
1 el lavendelsiroop
8 el koudgeperste olijfolie
versgemalen peper
Bereiden
Voorbereiding:
- Forellenfilets 12 uur koelen.
- Snijd de sjlotjes in ringen.
- Klop de room tot yoghurtdikte.
- Maak vinaigrette van de olie, azijn, bouillon en de peper.
Bereiding:
- Smelt de boter, de gesneden sjalot hierin even aanzetten en laten afkoelen.
- Wittebrood intussen in dunne plakjes snijden, van korsten ontdoen en met losgeklopt eiwit en room begieten.
- Zalmforel in repen snijden en met geweekt brood en sjalotten op een schaal doen.
- Kruiden erover doen en koud laten worden in koelkast.
- Het vis-broodmengsel koud in de keukenmachine tot een fijne farce draaien.
- Farce in de koelkast koud laten worden.
- Geklopte room met kleine beetjes tegelijk door de koude farce roeren tot de massa gaat glanzen.
- Als laatste de helft van de gehakte dille toevoegen.
- Neem de forelfilets uit de koelkast en kruid ze aan de binnenkant.
- Beboter de terrinevorm en bekleed deze met folie.
- De forelfilets met de huidzijde naar buiten op de folie leggen. Oppassen dat er geen naden openblijven.
- Binnenkant met rest van de dille bestrooien. Gerookte forelfilets in stukken snijden en door de farce mengen.
- Vorm verder vullen met de farce.Opletten dat geen luchtbellen blijven zitten.
- Overhangende folie over farce leggen en vorm sluiten.
- In de oven in een waterbad (80º) in ongeveer 40 minuten gaar laten worden.
Serveren:
Verdeel de sla over borden en schep 1 eetlepel vinaigrette over de sla. Schik op ieder bord 2 plakken forelterrine erop en leg een takje dille hierover. Dien op met vers stokbrood en kruidenboter.
Bron: Fer Culinaire
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Avocadosalade met bacon
Mediterrane rijstsalade
Sinaasappelsalade met venkel en gerookte kip
Zalmsalade met gerookte zalm
Cocktail van asperges en rogvleugel