Forelterrine
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Voor de terrine:
10 g boter
40 g sjalotten in ringen gesneden
90 g vers witbrood van korsten ontdaan
1 eiwit
4 el room
250 g zalmforelfilets
zout & peper
mespunt nootmuskaat
2 ½ dl (hangend) geklopte slagroom
8 regenboogforelfilets
2 el gehakte dille
200 g gerookte forellenfilets
boter om in te vetten
een terrine vorm van een liter
Voor de sla
300 g gemengde sla
takjes dille
2 el sherry-azijn
2 el visfond
1 el lavendelsiroop
8 el koudgeperste olijfolie
versgemalen peper
Bereiden
Voorbereiding:
- Forellenfilets 12 uur koelen.
- Snijd de sjlotjes in ringen.
- Klop de room tot yoghurtdikte.
- Maak vinaigrette van de olie, azijn, bouillon en de peper.
Bereiding:
- Smelt de boter, de gesneden sjalot hierin even aanzetten en laten afkoelen.
- Wittebrood intussen in dunne plakjes snijden, van korsten ontdoen en met losgeklopt eiwit en room begieten.
- Zalmforel in repen snijden en met geweekt brood en sjalotten op een schaal doen.
- Kruiden erover doen en koud laten worden in koelkast.
- Het vis-broodmengsel koud in de keukenmachine tot een fijne farce draaien.
- Farce in de koelkast koud laten worden.
- Geklopte room met kleine beetjes tegelijk door de koude farce roeren tot de massa gaat glanzen.
- Als laatste de helft van de gehakte dille toevoegen.
- Neem de forelfilets uit de koelkast en kruid ze aan de binnenkant.
- Beboter de terrinevorm en bekleed deze met folie.
- De forelfilets met de huidzijde naar buiten op de folie leggen. Oppassen dat er geen naden openblijven.
- Binnenkant met rest van de dille bestrooien. Gerookte forelfilets in stukken snijden en door de farce mengen.
- Vorm verder vullen met de farce.Opletten dat geen luchtbellen blijven zitten.
- Overhangende folie over farce leggen en vorm sluiten.
- In de oven in een waterbad (80º) in ongeveer 40 minuten gaar laten worden.
Serveren:
Verdeel de sla over borden en schep 1 eetlepel vinaigrette over de sla. Schik op ieder bord 2 plakken forelterrine erop en leg een takje dille hierover. Dien op met vers stokbrood en kruidenboter.
Bron: Fer Culinaire
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Salade met zeekraal
Italiaanse salade 2
Amuse met aardappel en tomaat
Groentensalade met oosterse dressing
Carpaccio van Achterhoeks Naegelholt met een Italiaans tintje (4 pers)