Bak de spekjes op laag vuur onder af en toe omscheppen knapperig in ± 10 min. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak in het achtergebleven spekvet de minikrieltjes rondom bruin. Haal de radicchioblaadjes los, draai de worteltjes van de veldsla, was beide slasoorten en slinger of schud ze goed droog. Scheur de radicchioblaadjes wat kleiner. Was de peren, snijd ze met schil en al in 1/8 parten en besprenkel ze met wat citroensap. Klop een dressing van 2 el citroensap, 1½ tl mosterd, een mespunt uitgeperste knoflook, 2 el olijfolie en 2 el zonnebloemolie en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Schep de aardappelen, de spekjes en de helft van de dressing met elkaar om en schep dan de slasoorten en peerpartjes erdoor. Verdeel de sla over 4 borden en verkruimel de kaas erover. Verdeel de rest van de dressing over de salades.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |