Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Maaltijdsalade met veldsla en radicchio

Aantal personen: 4

Ingrediënten

75 gr magere rookspekblokjes
1 zakje minikrieltjes (450 gr)
1 krop radicchio (rode sla)
200 gr veldsla of ezelsoren
2 stevige handperen
citroensap
Zaanse mosterd
knoflook
olijfolie
zonnebloemolie
150 gr blauwschimmelkaas, Delfs blauwe kaas of gorgonzola

Bereiden

Bak de spekjes op laag vuur onder af en toe omscheppen knapperig in ± 10 min. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak in het achtergebleven spekvet de minikrieltjes rondom bruin. Haal de radicchioblaadjes los, draai de worteltjes van de veldsla, was beide slasoorten en slinger of schud ze goed droog. Scheur de radicchioblaadjes wat kleiner. Was de peren, snijd ze met schil en al in 1/8 parten en besprenkel ze met wat citroensap. Klop een dressing van 2 el citroensap, 1½ tl mosterd, een mespunt uitgeperste knoflook, 2 el olijfolie en 2 el zonnebloemolie en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Schep de aardappelen, de spekjes en de helft van de dressing met elkaar om en schep dan de slasoorten en peerpartjes erdoor. Verdeel de sla over 4 borden en verkruimel de kaas erover. Verdeel de rest van de dressing over de salades.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade van notenrijst en mozzarella (Buffetgerecht)
Nierbroodjes
Bietensalade met rosbiefroosjes
Carpaccio van serrano ham en tomaat
Oosterse tonijn-krabsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes