Lamslevermoes
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1 kg schoongemaakte lamslever
500 g broekspek
½ liter slagroom
4 kruidnagelkopjes
3 takjes verse tijm
1 teen knoflook
Bereiden
- De lever in stukken snijden.
- Het spek in blokjes snijden van 2 cm.
- De room opkloppen.
- De knoflook fijnsnijden.
- Het spek licht aanzetten.
- De rest van de ingrediënten behalve de room toevoegen.
- Het vuur hoger zetten het vlees 2 minuten aankleuren.
- Daarna 10 min. In de oven zetten op stand 4.
- ± 2 uur in koeling.
- Tot een gladde massa draaien in de keukenmachine.
- De room er door spatelen en op smaak brengen.
- Gekoeld bewaren.
Opmaak
Quenelles (balletjes) van lamslevermoes op een bedje van appelcompote.
Recept van Kees van den Brenk, De Peppelen, Schaik
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Vleessalade met ananas
Lamskebab met granaatappel-couscous
Beenham met artisjok en walnotendressing
Jackfruit delight (voor 4 personen)
Gemarineerde artisjokken