Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kalkoensalade met mango

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr kalkoenfilet
1 kippenbouillontablet
1 krop andijvie of friseesla
2 mango‘s
2 avocado‘s
2 eetl citroensap
3 eetl gehakte bieslook (vers of diepvries)

Voor de dressing:
3 eetl olijfolie
2 eetl rode vruchten- of frambozenazijn
2 eetl mayonaise
1 dl witte wijn
1 theel kerriepoeder
1 eetl abrikozenjam
2 eetl crème fraîche
peper en zout

Bereiden

Snijd de kalkoenfilet in reepjes of blokjes en kook ze met het kippenbouillontablet gaar in 12-15 minuten. Giet ze af en laat goed uitlekken.
Snijd de andijvie of friseesla in smalle reepjes.
Schil de mango‘s en de avocado‘s, verwijder de pitten en snijd de vruchten in blokjes of plakjes. Besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schep de kalkoen, mango, avocado en bieslook door elkaar. Spatel de dressing er luchtig door.
Serveer de salade op de andijvie of friseesla.

Lekker met ciabattabrood of stokbrood.

Tip: In plaats van mango is perzik of nectarine ook heel lekker.
Vervang de abrikozenjam door marmelade.
Schep eens ongezouten geroosterde cashewnoten door de salade.

Bereidingstijd 30 minuten.

Een fruitige zomersalade die ook geserveerd kan worden in een uitgeholde meloen zodat meloenblokjes in plaats van mango gebruikt kunnen worden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kaas-taartje met noten en druiven
Panzanella, Italiaanse broodsalade
Gemarineerde artisjokken
Haringsalade met mosterddressing
Gravlaks

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes