Snijd de kalkoenfilet in reepjes of blokjes en kook ze met het kippenbouillontablet gaar in 12-15 minuten. Giet ze af en laat goed uitlekken.
Snijd de andijvie of friseesla in smalle reepjes.
Schil de mango‘s en de avocado‘s, verwijder de pitten en snijd de vruchten in blokjes of plakjes. Besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schep de kalkoen, mango, avocado en bieslook door elkaar. Spatel de dressing er luchtig door.
Serveer de salade op de andijvie of friseesla.
Lekker met ciabattabrood of stokbrood.
Tip: In plaats van mango is perzik of nectarine ook heel lekker.
Vervang de abrikozenjam door marmelade.
Schep eens ongezouten geroosterde cashewnoten door de salade.
Bereidingstijd 30 minuten.
Een fruitige zomersalade die ook geserveerd kan worden in een uitgeholde meloen zodat meloenblokjes in plaats van mango gebruikt kunnen worden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |