Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kerriekipsalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kippenborstfilets
60 gr spek
4 zongedroogde tomaten
1 el gesneden bieslook
100 gr mayonaise
1 tl kerriepoeder
0,5 tl sambal
1 el gembervocht
1 kropsla
2,5 dl kippenbouillon
1 ui
25 gr bloem
25 gr maïzena

Bereiden

Snijd de kip in reepjes van 1 cm dikte. Breng de kippenbouillon aan de kook en gaar de reepjes hierin in ca 5 min.
Meng het gembervocht met de kerriepoeder, voeg de mayonaise en de sambal toe.
Schep de gare kipfilet uit de bouillon en voeg deze warm toe aan de kerriemayonaise.
Snijd het spek in dunne reepjes en bak deze krokant in een droge pan.
Was de sla en snijd de krop in vieren. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Snijd de ui in ringen en haal die door het mengsel van de bloem en maïzena.
Verwarm frituurvet tot 180 graden en frituur hierin de uiringen krokant.
Leg de stukken kropsla in het midden van de borden en beleg ze met alle ingrediënten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tortelini van asperges met percorinosaus
Witlofsalade met appel
Jackfruit delight (voor 4 personen)
Salade met lamsoren en basilicumolie
Carpaccio van kalfsvlees met tonijn (4 personen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes