Groene salade met knoflookcroutons
Aantal personen: 4
Ingrediënten
½ krop Romaanse sla, in stukken
½ krop friséesla, in stukjes
handvol jonge spinazieblaadjes
handvol kleine rucolablaadjes
2-3 lente-uitjes, in ringen
1 avocado, geschild, in blokjes
6 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geplet
1 grote plak boerenbrood, in stukjes
1 el sherry- of witte wijnazijn
zout en peper
1 tl mosterd
60 gr geschaafde pecorino
Bereiden
Meng alle groenten en de avocado luchtig. Verhit 2 el olie samen met de knoflook in een koekenpan en bak hierin de stukjes brood lichtbruin en krokant. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer een dressing van de azijn, zout, peper, mosterd en 4 el olie. Meng de dressing voorzichtig door de salade. Garneer de salade met pecorino en croutons.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Salade met gerookte paling
Tonijnsalade in een filodeegbakje
Maaltijdsalade met veldsla en radicchio
Salade met varkenshaas, ham en witlof
Krokante kruidengehaktballetjes (Italie)