Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Champignons in knoflooksaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 bak champignons
1 sjalot
30 gr. boter
2 teentjes knoflook
30 gr. bloem
2 dl. Melk
150 gr. roomkaas met kruiden
2 el verse bieslook
zout/peper naar smaak

Bereiden

1.Veeg de champignons schoon en snijd grote exemplaren eventueel in vieren.

2.Pel het sjalotje en rasp het fijn.

3.Smelt de boter in een pan met een dikke bodem.

4.Fruit het sjalotje even aan.

5.Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer de bloem erdoor.

6.Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe.

7.Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.

8.Roer de verse roomkaas erdoor.

9.Laat de kaas al roerend smelten.

10.Voeg de champignons toe.

11.Verwarm de saus 5 minuten heel zachtjes tot de champignons beetgaar zijn.

12.Breng de saus op smaak met zout en peper.

13.Schep de bieslook erdoor.

14.Lekker met zilvervliesrijst of bruin stokbrood en tomatensalade.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Krokante kruidengehaktballetjes (Italie)
Cocktail van asperges en rogvleugel
Zomerse bonensalade
Paddestoelen met gedroogd fruit (salade)
Mini-sandwiches

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes