Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

inlagd sill(gemarineerde haring)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 grote zoute haringen (± 600 gr) of 4 haringfilets
(± 450 gr)
1 (rode) ui
10 pimentkorrels
1 laurierblad
dille
1 1/2 dl water
5 eetlepels azijn
85 gr suiker

Bereiden

Fileer de haringen, of vraag uw vishandelaar dit voor u te
doen.
Snijd de haringen in 2 cm brede stukken.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Maak eventueel de pimentkorrels fijn.
Doe vervolgens de haringen in een pot met de kruiden, de uien
en een takje dille.
Kook het water met de azijn en de suiker.
Laat het afkoelen en giet het koud over de haring.
Laat dit 1 dag staan.
In de koelkast zijn de haringen 1-2 weken houdbaar.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse witte heilbot op z’n Aziatisch
Bot met mierikswortel
Kruidige visschotel
Tilapiafilets in pepersaus
Vispalet in witbier (4 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes