Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalmmousse

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 gram gefileerde verse zalm (zonder graat en vel)
4 dl visbouillon
8 gram gelatine
l eiwit
2 dl halfgeslagen slagroom
150 gram gerookte zalm
zout, peper
citroen/limoensap naar smaak

Bereiden

1.Pocheer de zalm net gaar in de visbouillon.

2.Neem de gepocheerde zalm uit dc visbouillon en meet hiervan 4 dl af.

3.Los hierin de gelatine op.

4.Plaats de gepochccrde zalm en zoveel visgelei in dc keukenmachine als nodig om de zalm goed glad te draaien.

5.Sla een gelijk deel slagroom op als is gebruikt om de massa glad te draaien + 0,5 dl (b.v. 2 dl visgelei gebruikt, gebruik dan 2,5 dl slagroom).

6.Sla het eiwit stijf met iets zout.

7.Meng de zalmpuree met het stijfgeslagen eiwit, en vervolgens met de geslagen slagroom.

Afwerken:

8.Haal de plakjes gerookte zalm door het restant visgelei, en bekleed hiermee de vormpjes.

9.Vul deze af met de zalmmousse, en plaats de vormpjes in de koeling ( +/- 1 uur ).

10.Stort de zalmmousse met behulp van een warmwaterbad op bordjes en serveer verkregen product mct een frisse bieslooksaus, een halfkwarteleitje en een takje kervel.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw met gruyère uit de oven
Mosselen in champignon-roomsaus
Snoekbaars'gelakt' met appelstroop, pijpjeskruid en rieslingsaus
Omeletjes met zalm en mierikswortelsaus
Vis uitTahiti

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes