haring gemarineerd in tomatensaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 grote zoute haringen (ca. 600 gram) of 4 haringfilets (ca. 450 gram)
[voor de marinade:]
2 el wijnazijn
3 el olie
1 el water
4 el tomatenketchup of chilisaus
1 el suiker
8 witte of zwarte peperkorrels
1-3 el sherry
[voor de garnering:]
3 el fijngesnipperde rode ui
3 el geknipte dille
Bereiden
- Fileer de haringen (indien niet gefileerd).
- Snij de filets in 2 cm. Brede stukken en leg ze zodanig in een schaal dat het lijkt of ze nog een geheel zijn.
- Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Giet de marinade vervolgens over de haringen.
- Strooi de ui eroverheen.
- Laat de haringen enkele uren (liefst een hele nacht) in de marinade liggen.
- Strooi de geknipte dille vlak voor serveren eroverheen.
- Het gerecht koel bewaren.
- Bereidingstijd: circa 3 uur.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Zarzuela III
Gestoofde kabeljauwschotel met Spaanse wijn
Oedang goreng
Koolvis met aardappel en ui
Zalmmoot en papillotte II