haring gemarineerd in tomatensaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 grote zoute haringen (ca. 600 gram) of 4 haringfilets (ca. 450 gram)
[voor de marinade:]
2 el wijnazijn
3 el olie
1 el water
4 el tomatenketchup of chilisaus
1 el suiker
8 witte of zwarte peperkorrels
1-3 el sherry
[voor de garnering:]
3 el fijngesnipperde rode ui
3 el geknipte dille
Bereiden
- Fileer de haringen (indien niet gefileerd).
- Snij de filets in 2 cm. Brede stukken en leg ze zodanig in een schaal dat het lijkt of ze nog een geheel zijn.
- Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Giet de marinade vervolgens over de haringen.
- Strooi de ui eroverheen.
- Laat de haringen enkele uren (liefst een hele nacht) in de marinade liggen.
- Strooi de geknipte dille vlak voor serveren eroverheen.
- Het gerecht koel bewaren.
- Bereidingstijd: circa 3 uur.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Haringhapjes met tortillachips
Asperges met St.-Jacobsschelpen
scholfilet met kruidensaus
Carpaccio van tonijn met groene asperges
Asperges met kabeljauwhaasje en mosterdsaus