haring gemarineerd in tomatensaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 grote zoute haringen (ca. 600 gram) of 4 haringfilets (ca. 450 gram)
[voor de marinade:]
2 el wijnazijn
3 el olie
1 el water
4 el tomatenketchup of chilisaus
1 el suiker
8 witte of zwarte peperkorrels
1-3 el sherry
[voor de garnering:]
3 el fijngesnipperde rode ui
3 el geknipte dille
Bereiden
- Fileer de haringen (indien niet gefileerd).
- Snij de filets in 2 cm. Brede stukken en leg ze zodanig in een schaal dat het lijkt of ze nog een geheel zijn.
- Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Giet de marinade vervolgens over de haringen.
- Strooi de ui eroverheen.
- Laat de haringen enkele uren (liefst een hele nacht) in de marinade liggen.
- Strooi de geknipte dille vlak voor serveren eroverheen.
- Het gerecht koel bewaren.
- Bereidingstijd: circa 3 uur.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gebakken zalmtartaartjes met knoflookbroodkruim en kappertjessaus
Bacalhau alla Portuguesa II
Gestoofde inktvis met groene olijven
Tonijn met shii-take en kidneybonen
Saté van grote garnalen