Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeewolffilet met witte wijn-lycheesaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr zeewolffilet
2 eieren
50 gr cornflakes
1 blik lychees (netto 310 gr, Royal Mail)
75 gr boter
2 dl droge witte wijn
1 1/2 eetlepel citroensap
1 1/2 eetlepel tomatenketchup
1 bekertje slagroom (1/8 liter)
2 eetlepels allesbinder
zout, peper
een keukenmachine of staafmixer
keukenpapier

Bereiden

Dep de zeewolffilet met keukenpapier goed droog.
Klop in een diep bord de eieren los.
Verkruimel de cornflakes en strooi ze op een plat bord.
Wentel de zeewolffilet door het ei en vervolgens door
cornflakes, zodat
alle kanten met cornflakes zijn bedekt.
Giet de lychees af en pureer ze in een keukenmachine of met
een staafmixer.
Verhit de boter in een pan en bak de zeewolffilet in ±
10 minuten goudbruin en gaar.
Breng in een (steel)pan de wijn, de lycheepuree, het
citroensap en de tomatenketchup aan de kook, roer er de
slagroom door en breng het weer aan de kook.
Roer de allesbinder erdoor en blijf roeren tot een licht
gebonden saus ontstaat.
Breng die op smaak met zout en peper.
Leg de zeewolffilet op 4 borden en schep de saus erop en
ernaast.
Serveer er aardappelpuree en broccoli met amandelschaafsel
bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauwhaasje omwikkeld met bacon
Zeeduivelfilet op een bedje van peultjes
Zalmtartaar
Pittige mosselragout
Scholfilets

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes