Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tonijnschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

800 gr verse tonijn
4 ansjovisfilets
1 fijngehakte grote ui
4 gepelde en in stukken gehakte tomaten
2 geplette teentjes knoflook
1 mespunt basilicum
1 bouquet garni
witte wijn
visbouillon
1 1/2 eetlepel kappertjes
grofgehakte peterselie

Bereiden

Piqueer (lardeer) het stuk tonijn met de ansjovisfilets en
marineer het daarna een uur in een marinade van citroensap,
olijfolie, gekneusde peperkorrels, een snufje zeezout, een
gekneusd teentje knoflook en een gehakt sjalotje.
Droog de tonijn en fruit hem in olie bruin.
Voeg de ui, de tomaten, de knoflook, de basilicum en het
bouquet garni toe en laat alles ± 20 minuten
stoven.
Vul aan met een mengsel van 1/3 deel witte wijn en 2/3 deel
visbouillon tot de vis bijna onder staat.
Laat het gerecht met het deksel op de pan ± 1 uur
zachtjes stoven tot de vis gaar is.

De saus:
Haal de vis uit het stoofvocht, zeef het, ontvet het, laat het
inkoken en binden en maak het af met peterselie en kappertjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken zalm op roerbakgroenten
Gemarineerde en gebakken schol
Exotische mosselen
Kabeljauwfilet met knoflookboter
Kerrie-garnalentahoe in bladerdeeg

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes